Томислав Дончев пристига в Кърджали за икономически форум

Министърът по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев идва в Кърджали по покана на областния управител Иванка Таушанова и народния представител Цвета Караянчева, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Той ще  запознае бизнеса, местната власт и териториалните структури на държавната администрация с възможностите за финансиране на проекти по оперативните програми на ЕС в област Кърджали до края на настоящия и през следващия програмен период - 2014-2020 г.

Томислав Дончев ще бъде гост на икономически форум, който ще се проведе на 21 септември, петък, от 10 часа в залите на хотел „Арпезос" , съобщават от пресцентъра на областна администрация.

Форумът ще протече в две панела - за публичните власти и частния сектор. Подобна проява се организира за първи път в Кърджали. Очаква се тя да фокусира сериозен интерес от страна на бизнеса, браншовите организации, финансовата сфера и изпълнителната власт.

Освен министър Томислав Дончев, лектори на форума ще бъдат Камелия Лозанова, изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Кирил Гератлиев, директор на  Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ, Никола Христов, директор на дирекция „Развитие на селските райони" в МЗХ и Красимир Найденов, главен директор в Агенцията за енергийна ефективност.

Източник: Дарик