Покана от Европейския икономически и социален комитет. "Your Europe, your say"

Каним Ви да участвате в инициатива от Европейския икономически и социален комитет. "Your Europe, your say" е инициатива, насочена към млади хора на възраст между 16-17 години. Ще се проведе в Брюксел на 15-17 април 2010.

ЕИСК ще поеме разходите за пътуване и хотел на 3 ученика за училище и 1 придружаващ ги учител.

europe say logo

YOUR EUROPE, YOUR SAY – Добре дошли!

И така, Вие се интересувате от Европейския съюз? Вие сте човек, който обича да мисли върху нещата, да дискутира проблеми и да отстоява, това, в което вярва? Наслаждавате се на преговорите и намирането на печеливши решения? Ролевите игри ви звучат забавно? Тогава тази покана е за Вас!

Елате и вземете участие в уникалния експеримент: да прекарате два невероятни дни като член на Европейския Икономически и Социален Комитет (ЕИСК) в Брюксел. Да представлявате движещите сили в нашето общество!

За пръв път ние каним млади хора да вземат участие в симулирана пленарна сесия. И вие може да сте един от тях!

Ако вашето училище се регистрира и вие сте късметлия да участвате, то тогава ще научите за нашия Комитет, ще участвате в дебати по специфични теми с другите „извънредни” членове – млади хора на същата възраст като вас от всичките 27 страни-членки на ЕС – и да работите с тях, за да стигнете до консенсус. Вие всички ще работите заедно в една мултикултурна среда. Ще дискутирате Европа и много други въпроси. Ще откриете други култури. И ще си отидете вкъщи с незабравими спомени.

Искате ли да бъдете член на Комитета за два дни? Тогава помолете вашите учители да регистрират Вашето училище веднага!

Надяваме се да се запознаем скоро и да споделим с вас нашата страст за Европа.

Срок за регистрация: 15 януари.

Повече за инициативата можете да прочетете на уебсайта:

http://www.eesc.europa.eu/YourEuropeYourSay2010